Plej

Visst kan det vara kul med bra låtar som andra skrivit när man vill lära sig ett instrument? Men roligast är väl i alla fall att få lära sig spela låtar som man redan känner till? Åtminstone om man kallar sig ungdom? Kända låtar inspirerar naturligtvis mer än de låtar som man inte har hört förut Här kan halva eller kanske mer av ambitionen och inspirationen hamna i dikesrenen men det behöver inte vara sa.

Gehrmans musikförlag har gett sig in på marknaden och lanserar nu självinstruerande inlärningsmaterial för gitarr och trummor. Plej har tagits fram av musikpedagoger vid Kulturskolan i Stockholm Fredrik Österberg , Lasse Zettervall, Olle Danielsson och Örjan Gill.

Plej har för avsikt att försöka undervisa hugade elever att spela ett instrument med T Vån som lärare och visst lyckas det åtminstone med oss 50-plussare. Vi sitter som klistrade och försöker spela med i gitarrmaterialet. Dvd:n innehåller låtar, lektioner, övningar, tips tricks m .m. Att låtarna förutom i normaltempo också finns i en långsammare version underlättar och gör att vi hinner med att "flytta på fingrarna" även i låtar som vi hör för första gången.

Låtmaterialet är för det mesta lite rockigt, men även funk och reggae förekommer. Sakligt och

trevligt lotsar, de fyra TV-pedagogerna oss genom låtarna, som har ett gott sväng trots att det är enkla i sin uppbyggnad.

Författama har kompletterat materialet med information från sin hemsida. Och dit måste man. När man övar och vill lära sig låtama ordentligt underlättar informationen på i hemsidan inlärningen avsevärt .

Ett inspirerande och lärorikt material, som aven passar en som spelat tidigare. definitivt. men som sagt, frågan är om ungdomar kommer att uppfatta sitt musicerande som en 'Joyride", när de tar sig an låtarna.

Ett material, som bygger på nykomponerade låtar kanske behöver en levande pedagog vid sidan om, som kan uppmuntra och stimulera till övning? Oavsett detta, de tjugo melodier låter mer än bra och man känner sig verkligen som en i bandet när man spelar till minus-one-versionerna.

Etiketter: recension läromedel