Sommarchill

Sommarsånger och sommarsångböcker finns i otal. Och sommarsånger hör skolan till. Det är dem man kommer i håg. Själv spelar vi mer  än gärna ” När lilla kom till jorden, flera gånger i veckan nu för tiden.  Inte för att det är en sommarsång, men för att den just andas och  lovar sommar. Nåväl. Förra året dök det upp en ny blomma i sommarsångsfloran. Boken är utgiven på Isaberg förlag och melodierna är  samtliga nyskrivna av Mats Fagerberg. Musikläraren lät Malin Olah  titta lite på boken och använda den i sin undervisning. Malins kom mentar följer här: 

”SOMMARCHILL” är en trevlig bekant skap. Nya sommarsånger som, i alla fall  de vi hunnit sjunga, både jag och eleverna  tycker om. Man blir glad av musiken och  texterna innehåller allt det där som man  sjungit om tusen gånger men som ju är  precis det som sommarsånger ska inne hålla. 

Jag och mina elever har hunnit prova en  handfull av låtarna och än så länge har  ingen hunnit utnämnas till favorit även  om “Sommar, välkommen hit” och “Då  blir det sommar” ligger lite extra bra till  och när jag frågade vad de ville sjunga på  skolavslutningen i sommar önskade de  flesta någon av sångerna ur “SOMMARCHILL”. Några av motiveringarna löd: “Det är kul att sjunga något som ingen  hört förut” 
“Man blir så glad av dom sångerna” “När vi sjunger dom här sångerna tror  man nästan att det ska vara sommar när  man kommer ut på rasten.” 
Kort sagt har redaktören lyckats hitta en  samling sånger som innehåller precis det  som sommarsånger ska ha och som förmedlar just den rätta känslan av solsken,  bad, sand mellan tårna och en och annan  regndroppe. 
Malin Olah

Etiketter: recension