Hip-hop boken

Understundom blir vi riktigt glada och positiva till läroböcker. Det är sällsynt att det dyker upp läroböcker som behandlar musikyttringar som kan härledas till de senaste tjugo åren. Gehrmans förlag hänger med i tiden och lanserar Hip-Hop boken. I läroboken integreras musiken med många skolämnen på ett roligt och enkelt sätt. Att rappa om Västergötland eller matsmältningskanalen eller 8:ans multiplikationstabell är säkert ett mycket effektivt sätt att lära sig?

Boken innehåller massor av lektionstips och projektförslag som utvecklar språket, kreativiteten och puls och rytmkänslan. Den medföljande CD-skivan med bakgrunder är suveränt fängslande. I boken finns bra skivtips och intervjuer med Petter och Dogge. Hip-hop-boken är skriven av Karin Håkansson och Andreas Andersson, musikpedagoger och frilansande musiker.

Etiketter: recension läromedel