Musikskolan.se

Musikskolan.se är en nystartad internetsajt som vänder sig till såväl lärare och elever i musik- och kulturskola som i grundskola. Sajten drivs av Jan Utbult och Pia Ahlund, som båda är musiklärare.

musikskolan.se är tänkt att bli en samlingspunkt med ett brett innehåll. Idag finns sex avdelningar: Låtbanken, Videolektioner, Butiken, Kurser, Forum och Länkar.

Låtbanken är ett helt nytt verktyg som ger användare möjlighet att köpa och ladda ner noter och ljudfiler. Det som är unikt med Låtbanken är att musiklärare själva kan publicera och sälja egna ljudfiler och noter lagligt och enkelt. På liknande sätt fungerar Videolektionerna. Här finns lektioner bl a till " Rockbandet1 ", som beskrevs i musikläraren nr 1 2008.

I Butiken finns notböcker, cd- och dvdskivor främst inriktat på undervisning i musik- och kulturskola. Kurserna är en verksamhet som främst vänder sig till vuxna nybörjare som vill utvecklas på sitt instrument. Ett Forum är viktigt för att lärare och elever skall kunna ställa frågor knyta kontakter, önska låtar osv. Länkarna är ett viktigt led där besökaren kan gå vidare.

musikläraren menar att i kombinationen av de olika funktionerna har musikskolan.se hittat ett vinnande koncept som kan utveckla möjligheterna att såväl lära ut och som att lära in musik.

Etiketter: recension läromedel