Spill gitarr med en finger

Förlag: Kolofon

Nja, det handlar knappast om att spela med ”en” finger. Det skall mer till för att det skall låta bra. Gitarrboken, av norskt ursprung och skriven av John Stenersen, innehåller ett nittiotal låtar som spelas med gitarrens tre övre strängar, med sjätte strängen nedstämd till ett d och med vänsterhandens pekfinger fungerande som en flyttbar sadel mellan gitarrens (hals)band. Boken inleds med en omsorgsfull genomgång av sittställningar och hur man stämmer gitarren. Sedan kommer anvisningar om hur man använder plektrumet, dämpar strängarna och hur man går till väga för att det rytmiskt skall låta bra. Tvekar man finns musikexempel och videos på nätet:
www.spillgitarmedenfinger.no

Ja, varför inte… pröva gärna. Det är kanske en snabbare väg till gitarrglädje än att börja med ackordet D och Lilla snigel…. Så här börjar Dylanlåten ”Blowing in the wind”… 5 5 10 10 0 0 5 5 ... Lycka till
Etiketter: recension tips