Jag tänker inte vara rädd

Musikalen är skriven av två lärare, Maria Nyberg och Birgitta Strandberg, som i många år arbetat med att sätta upp musikaler i sina barngrupper.

Handlingen baseras på en moderniserad variant av sagan om Rödluvan, där huvudpersonen på klassiskt sagomanér drömmer om hur hon äntligen får gå själv genom skogen. Under vandringen förstår hon till slut att hon själv kan styra sin rädsla och bestämma sig för att vara modig, och när hon vaknar upp förstår hon att hon drömt men har kvar känslan av mod och beslutsamhet.

Musiken i musikalen består av 13 nyskrivna sånger, alla i rätt tonarter för barn och med bra texter. Till alla sånger finns noter med ackords-analys, och dessutom har förlaget tryckt ett illustrerat elevhäfte längst bak i boken, som inbjuder till tillåten kopiering till alla medverkande. Alla låtar finns inspelade och att tillgå på Spotify eller på CD

Förutom sånger och manus bjuder de debuterande författarna på tips om hur det enkelt går att tillverka rekvisita, ordna med kläder och mask samt fördela roller, såväl i en mindre grupp som i en grupp med många barn. Dessutom finns en introduktion i sagoform till hela arbetsområdet och utförliga tips till dig som lärare

Etiketter: recension