Musikoteket Studio

Musikoteket innehåller inte bara över 450 stycken sångbakgrunder och massor av pedagogiskt material utan har sedan en tid tillbaks även ett program som heter Musikoteket Studio.

Musikoteket Studio gör det möjligt till kreativt skapande från dag ett, utan krångliga hinder oavsett förkunskaper. Det ger användaren möjlighet att skapa musik och mixa ljudbilder direkt i webben tack vare de färdiga ljudfilerna och looparna som finns för det egna digitala skapandet.
34 olika genre och rundgångar finns till förfogande där man enkelt med ett knapptryck kan bestämma vilken ljudfil eller lopp som ska låta i vilken takt och hur länge. Möjlighet finns även att jobba med både panorering och volym individuellt på varje ljudspår för att få en förståelse för vad en ljudbild är och hur man kan bearbeta den.
En låt kan vara allt ifrån 1 takt upp till oändliga antal takter och med ett knapptryck skapas en mp3-fil av det digitala skapandet. Möjlighet finns även att spara sitt projekt i upp till 30 dagar för att sedan enkelt öppna projektet och jobba vidare.
I dagsläget är Musikoteket Studio endast tillgängligt för de som har en licens hos Musikoteket men inom kort så kommer den även presenteras som ett fristående program som man kan köpa en skollicens för.

Etiketter: tips