Lathund för låtskrivare

I Lathund för låtskrivare - allt en singer-songwriter behöver veta - samlar Eva Hillered över 20 års erfarenhet av sångundervisning, låtskrivande och artisteri. Eva Hillered är singer-songwriter, sångpedagog och musikterapeut. Nyligen kom hon ut med sin nionde cd-skiva "Hill songs". Förutom att ägna sig åt låtskrivande och undervisning är hon ansvarig för Kulturamas singersongwriterutbildning i Stockholm.


Vi är många som försökt skriva egna låtar. Flera av oss har förmodlingen haft lust men tvekat eller hindrats på grund av svag tro på den egna förmågan. Låthund för låtskrivare ger svaret och hoppet. I boken ger Eva Hillerud tips och idéer hur man kan komma igång och utvecklas som låtskrivare. Enligt Eva behandlar boken det som man behöver veta för att skriva "bra" sånger och för att kunna framföra dem inför publik och inte minst kommunicera den nya låten på nätet.

Visst. Tillropen är käcka och tron att det räcker med tre ackord och ett öppet sinne för att förverkliga sig själv somnsinger-song-writer är övertygande. Detsom känns tillförlitligt är att materialetnär förankrat i den egna undervisningen. Innehållet har prövats på elever Kulturama. Först och främst gäller det att komma igång. Att ta på sig låtskrivarkepsen och våga behålla den på ett tag, är ett av Evas koncept.


musikläraren välkomnar boken på lärobokshyllan. Formatet är litet, innehållet stort. Som bonusbilaga finns en CD med Eva Hillereds sånger. Med inspiration i denna och Evas vägledande låtskrivarbibel tror vi att många elever kommer att kunna hitta "rätt". Medstöd av denna handbok kommer många nya "egensinniga, roliga, sorgliga, djupa, lättrallade, vackra, kantiga och personliga sånger" att spridas på nätet och i det svenska folkhemmet.

Etiketter: recension