Appar

"Skicka in appar för android till Musikläraren!" Det är uppmaningen som Martin Lignell skickar till läsarna. Och inte nog med det . "Komplettera gärna med beskrivning och kommentarer kring funktioner och kvalitet!" I gengäld kommer här några av Martins egna tips, samtliga för iPod, iPhone och iPad:

 

Tuner+

En mycket kompetent och mångsidig stämapparat. För iPad heter den "Tuner!" Istället. Ladda ner direkt! På hemsida tipsar dessutom app-tillverkaren MadCalfApps om hur du kan bygga en egen Canjo - beskriv- ning hur du tillverkar din egen banjo gjord av en plåtburk och en planka/greppbräde. Finns även på Youtube. Utmärkt tillfälle att kontakta slöjdläraren? madcalfapps.blogspot.com

 

Groovemaker

Detta är en otroligt underhållande app – både lättarbetad och spännande. Du kan fastna totalt i hiphop-loopar och låtskapande. Groovemaker är gratis, men du kan köpa till mängder av extradelar för att fylla på din arsenal av ljud Music Studio. Den mest kompletta appen inom musikbearbetning Musikläraren sett hittills. Det finns en gratisversion som heter Musicstudio Lite, medan betalversionen kostar 109 kr på appstore. Med Music Studio kan du välja mellan en mängd instrument, bearbeta midi, lägga på effekter, spela in audio och mycket mer. Jämför den med datorprogram som t.ex Garageband. Ladda ner gratisversionen idag till iPod, iPhone eller iPad.

 

iWriteMusic

En bra app för notskrivande. Den finns i en gratisversion för iPod och iPhone, men du kan också köpa betalversionen för 65 kr. För iPad behöver du köpa appen för 109 kr. Mu- sikläraren tycker att iPod eller iPhoneskärmen är en aning för liten för att appen ska kännas helt bekväm, men programmet är ändå lättar- betat och intuitivt. Hjälprutor guidar dig så att du förstår hur du ska jobba. Du kan exportera dina notblad som JPEG-bild eller som PDF- fil. Resultatet kan bli fantastiskt, vilket du ser på www.iwritemusicapp.com.

 

Etiketter: undervisning tips